Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Of op zoek naar een orgineel recept?

Hier vind je het allemaal. Ik plaats hier regelmatig een recept van de dag. Oudere recepten kan je vinden in het blogarchief linksonder of kan je zoeken via het zoekvenster. Veel kookplezier & eet smakelijk!

donderdag 11 november 2010

wapenstilstand: tijd voor wat zoetigheid!

Laten we zoet eten en zoet praten zeggen ze in Turkije. En dat doen we met pannenkoeken!

moeilijkheidsgraad: *
bereidingstijd: 10 minuten


ingedriënten:
- 500 gr bloem
- koffielepel suiker (rietsuiker of vanillesuiker)
- 2 eieren
- melk
- olie
- boter

bereiding:
Doe de bloem samen met de suiker in een kom.
Klop de eieren los met een scheutje olie en voeg het al roerend toe aan de bloem.
Voeg melk toe tot je een glad beslag krijgt (eventueel beetje melk aangevuld met water).
Doe een schepje beslag in een hete pan met boter en bak aan beide kanten.
Serveer met bruine suiker of siroop of confituur.
Smakelijk!

tips
Je kan het eiwit tot schuim kloppen en langzaam onder het beslag mengen. Zo krijg je luchtige pannenkoeken.

Ook een scheut spuitwater maakt de pannenkoeken luchtiger.

Heb je tijd? Gebruik dan zelfrijzende bloem en laat het beslag even rusten.

Extra zondig: serveer de pannenkoeken met een bol ijs en warme chocoladesaus of karamelsaus. Versier het met discoparels, notenschilfers of slagroom.

Pannenkoeken kan je ook hartig maken met peterselie, spinazie, fetakaas of gebakken champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten