Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Of op zoek naar een orgineel recept?

Hier vind je het allemaal. Ik plaats hier regelmatig een recept van de dag. Oudere recepten kan je vinden in het blogarchief linksonder of kan je zoeken via het zoekvenster. Veel kookplezier & eet smakelijk!

maandag 8 november 2010

veggiedag: bulgur met bonen in tomatensaus

Moeilijkheidsgraad: **
Bereidingstijd: 20 minuten



ingedriënten
bulgur
snijbonen of sperziebonen
ajuin
olie
tomatenpurree
paprikapoeder
zout
(suiker)

bereiding
Fruit de ui in olie.
Voeg tomatenpurree toe en meng het goed onder de olie.
Voeg de bonen toe in stukjes.
Kruid met paprikapoeder en zout en voeg eventueel een beetje (riet)suiker toe.
Laat het kort bakken op een laag vuurtje.
Voeg water toe tot alles net onder water staat en laat sudderen.
Bak de bulgur kort in een beetje olie.
Voeg een snuifje zout toe en water (de bulgur moet volledig onder water staan).
Laat verder garen op een laag vuurtje (regelmatig omroeren en water toevoegen indien nodig).
Serveer warm met de bonen.

tips:
Bulgur vind je in Turkse winkels. Er bestaan verschillende soorten bulgur: hoe fijner de korrel, hoe sneller het klaar is. De fijnkorrelige bulgur wordt meestal gebruikt voor köfte, maar is ook geschikt om gekookt te eten.
De bulgur kan ook vervangen worden door couscous of tarwe.
Er kunnen ook andere groenten toegevoegd worden aan de bonen. Met wat paprikastukjes, courgette of aubergine heb je een heerlijk stoofpotje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten