bereidingstijd: 30 minuten + 1 nacht
moeilijkheidsgraad: *
ingedriënten:
stukjes kip
prei (1 dikke of 2 dunne)
wortelen (2 dikke of 4 dunne)
2 takken selder
1 teentje knoflook
1 dikke aardappel
kippebouillon
vermicelli
kokosvet of plantaardige olie
bereiding:
Kuis de groenten en aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Doe een eetlepel kokosvet in een soepketel en bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden. Blus met bouillon (volg de aanwijzingen op de verpakking: dit recept is voor 6L soep. Laat het op het vuur staan.
Bak ondertussen de stukjes kip in een wok of een hete pan zodat de buitenkant dichtgeschroeid is. Voeg ze toe aan de bouillon vlak voordat de bouillon begint te koken. Voeg water toe en laat koken.
Draai het vuur lager als de soep kookt. Voeg vermicelli en de geplette knoflook toe en laat ongeveer een twintigtal minuten koken.
De soep kan dezelfde dag gegeten worden, maar na een nachtje trekken smaakt het beter.
tips:
Deze soep is aan te raden bij verkoudheid of griep (gekruid met zwarte peper).
Lusten je kinderen geen spruitjes? Snij een paar spruitjes zeer fijn en voeg ze toe aan de soep. Voeg er de volgende keer een extra spruitje aan toe en ga door tot ze de smaak gewoon zijn. Gebruik wel telkens minder prei zodat de smaken niet botsen.
Aangeraden kruiden: curry, zwarte peper, rode pepe en peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten