Bereidingstijd: 3 uur (afhankelijk van de grootte van de kip)
Moeilijkheidsgraad: *
ingedriënten
braadkip
kippenkruiden
kokosvet
rijst
boter
paprika
courgette
tomatenpurree
benodigdheden:
aluminiumfolie
bereiding
Zet de oven op maximum.
Vet de kip in met kokosvet, kruid met kippenkruiden en leg het in een braadschotel of een bakplaat ingevet met kokosvet.
Dek de kip luchtdicht af met verschillende lagen aluminiumfolie. Zorg dat er geen lucht in of uit kan, maar maak het niet te strak.
Zet de kip in de oven en zet de oven op een lage stand. De kip is gaar na ongeveer 2 tot 3 uur (afhankelijk van de grootte van de kip). Als je graag een krokant velletje hebt, haal je halverwege de baktijd de folie weg. Draai de kip dan regelmatig om zodat het aan beide kanten een krokant velletje krijgt (voeg eventueel extra vetstof toe).
Bak de rijst kort in boter en blus met water (tot de rijst juist onder staat). Kruid met zout en zet op een laag vuurtje (regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen).
Verdun beetje tomatenpurree met water (één theelepel tomatenpurree voor 2 personen) en voeg de saus toe aan de rijst. Meng het goed en kruid met peper en zout.
Was de courgette en paprika en snij ze in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de warme rijst vlak voor het opdienen.
Dien de rijst op met de kip.
tips:
Met deze bakmethode wordt de kip gestoomd waardoor je minder vet nodig hebt. Als je dit liever niet hebt of niet graag aluminiumfolie gebruikt in de keuken, kan je meer vet gebruiken. Je begint dan ook met een hete oven en laat de kip garen op een lage temperatuur. Draai de kip wel regelmatig om.
Andere groenten die heerlijk zijn bij rijst: wortelen, (knol)selder en sla (de stengels of de binnenste blaadjes). Snij de groenten zeer fijn of in blokjes.
Aangeraden kruiden zijn peterselie en (verse) dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten