bereidingstijd: < 20 minuten
moeilijkheidsgraad: **
ingedriënten:
pasta (spaghetti of cappelini bijvoorbeeld)
visfilet (Allaska Polak of zalm)
bloem
boter
room
tomatenpurree (geen concentraat)
melk
peper en zout
bereiding
Snij de vis in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan. Haal de visblokjes door de bloem en bak ze in de boter. Voeg regelmatig boter toe.
Smelt een klontje boter in een steelpan. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak de bloem (tot al het boter opgenomen is). Voeg al roerend een kopje melk toe. Goed kloppen tot alle klonters opgelost zijn. Laat de melk even opwarmen en voeg al roerend room toe (halve bus of meer indien gewenst). Schep één pollepel van de saus in een soepkommetje en los hierin tomatenpurree (naar smaak) op. Voeg de tomatenpurree toe aan de saus en meng goed. Kruid met peper en zout.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de pasta in diepe pastaborden. Doe er de visblokjes op en een schepje saus.
tips
Ook lekker met zeevruchten of garnalen. Bak ze kort in een beetje boter en leg ze op de pasta voor de saus.
Graag groenten in de saus? Bak kleine blokjes paprika in boter of olie en leg ze voor de vis op de pasta. Ook fijne stukjes zongedroogde tomaten of gebakken champignons zijn lekker bij deze saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten