moeilijkheidsgraad: *
bereidingstijd: < 10 minuten bereiding + 4 tot 5 u in de oven
ingedriënten:
- stoofvlees (1,5kg)
- olie
- zout & peper
- 2 laurierblaadjes
- bloem
bereiding:
Doe 2 eetlepels olie in de tajine (minder als het vlees vet is). Kruid met peper en zout.
Voeg het vlees toe en roer het vlees om met je handen tot alle brokjes ingevet en gekruid zijn.
Doe twee eetlepels bloem op het vlees (minder als je graag een loperig sausje hebt en meer als je een stevig sausje wilt) en meng het vlees kort.
Voeg 2 laurierblaadjes toe en een klein scheutje olie.
Kook op een lage stand in een voorverwarmde oven gedurende 4 tot 5 uur (afhankelijk van dikte van de brokjes en taaiheid van het vlees).
tips
Heerlijk met frietjes en een fris slaatje of met gemengde gestoomde groenten (wortelen, peulerwtjes, broccoli, enz...).
Gebruik geen voorverwarmde oven als het vlees recht uit de koelkast komt. Sommige tajins kunnen niet tegen grote temperatuurverschillen. Het is dan beter om de tajin in een koude oven te plaatsen en traag te laten opwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten