Moeilijkheidsgraad: *
Bereidingstijd: afhankelijk van de gebruikte rijst (20 à 30 minuten)
ingedriënten:
- kalkoenlapjes
- rijst
- kippenkruiden
- boter
- olie
- ajuin
- blik erwtjes (met of zonder wortelen)
- blik champignons
- peper & zout
bereiding:
Kook de rijst.
Snij ondertussen de ui fijn en fruit het in olie. Voeg de champignons toe en vervolgens de erwten.
Kruid de kalkoenlapjes en bak ze in olie.
Doe de rijst in een kom of een grote pot en voeg de groenten toe samen met wat bakvet van de kalkoenlapjes.
Meng alles goed en serveer warm met de kalkoenlapjes.
tips:
Dit gerecht kan met alle vleessoorten of vleesvervangers.
Je kan ook de kalkoenlapjes in reepjes bakken en aan de rijst toevoegen samen met de groenten.
Wil je een groentenfestijn? Voeg vlak voor het serveren koude groenten en kruiden zoals bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola of peterselie of blokjes wortelen toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten