bereidingstijd: 10 minuten
moeilijkheidsgraad: *
ingedriënten
250 g maïsmeel of polenta
500 g fijn (tarwe)meel
750 ml melk
zonnebloemolie
bereiding
Meng alle ingedriënten tot je een vloeibaar beslag krijgt (is steviger dan gewoon pannenkoekenbeslag). Doe olie in een pan en giet er beslag in met een pollepel als de pan heet is. Bak de pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin.
tips
De hoeveelheid melk is afhankelijk van de korrel van het meel: bij sommige meelsoorten heb je meer melk nodig en bij anderen minder. Het beslag mag niet te vast zijn.
Als je pannenkoeken met olie bakt, heb je al snel teveel olie in de pan waardoor je vette pannenkoeken krijgt. Dit kan je voorkomen door olie van je pan op te vangen in een kopje en terug in de pan te gieten als het nodig is.
Ook heerlijk met kokosvet!
De pannenkoeken zijn moeilijk op te rollen als gewone pannenkoeken. Je kan hier wel een "pannenkoekentaart" mee maken: leg een pannenkoek op een bord, giet er siroop op (tarwesiroop, rijstsiroop of kandijsiroop), smeer het siroop uit, leg er terug een pannenkoek op en herhaal tot je een torentje pannenkoeken krijgt, laat het even rusten en snij er dan taartpunten af.
Tijdens de feestdagen of op bijzondere dagen kan je hier een heerlijk dessert mee maken: maak kleine pannenkoeken (ter grootte van een schoteltje) en maak hiermee een pannenkoekentaart zoals hierboven en werk het af met opgeklopte room. Je kan siroop ook vervangen door confituur en afwerken met opgeklopte room en stukjes fruit.
In plaats van kandijsiroop of bruine suiker kan je ook honing, tarwesiroop, maïsstroop of pekmez gebruiken.
meer recepten met maïsmeel:http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/28649-drie-keer-maismeel.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten