bereidingstijd: < 10 minuten
moeilijkheidsgraad: **
ingedriënten:
oploskoffie (Nescafé extra bijvoorbeeld)
melk
(riet)suiker
nodig:
melkopschuimer (verkrijgbaar bij oa Hema)
steelpan
koffiemokken
bereiding:
voor 2 personen
Doe 1 koffielepel koffie in elke mok. Doe de mokken halfvol met melk (op kamertemperatuur) en roer goed. Zet de mokken op een warme plaats (bij een verwarming of in de buurt van een warme oven bijvoorbeeld).
Doe 2 tot 4 eetlepels suiker in een steelpan (afhankelijk van hoe zoet je de koffies wilt: 2 is matig zoet en 4 zeer zoet). Voeg een beetje water toe en meng goed. Zet op een laag vuurtje en roer regelmatig om tot je karamel hebt.
Schuim een halve mok melk op.
Voeg karamel naar smaak toe aan de koffie en werk af met een dikke schuimkraag.
tips:
Ben je een zoetebek? Haal dan een kleine vork door de karamel en laat het even afkoelen tot de karamel stolt. Zet de vork vlak voor het drinken in de koffie: de karamel lost traag op wat een bijzondere smaak geeft.
De koffie kan je ook afwerken met cacaopoeder. Cacao is ook lekker in de koffie zelf: voeg het dan bij de oploskoffie voordat je de karamel erbij doet.
Drink je graag alcohol? Voeg dan een scheutje (amandel)likeur toe voor de melkkraag. Als je zoete likeur of een andere alcoholische drank gebruikt, kan je best minder karamel gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten