Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Of op zoek naar een orgineel recept?

Hier vind je het allemaal. Ik plaats hier regelmatig een recept van de dag. Oudere recepten kan je vinden in het blogarchief linksonder of kan je zoeken via het zoekvenster. Veel kookplezier & eet smakelijk!

zaterdag 13 november 2010

Kipfilet gebraden met kokosvet en couscous

moeilijkheidsgraad: *
bereidingstijd: 30 minuten (afhankelijk van dikte kipfilet)



ingedriënten:
kipfilet (1 enkel per persoon)
kokosvet
zout
currypoeder
paprikapoeder
couscous
courgette
paprika
olie (zonnebloem of olijf)

bereiding:
Smeer de kipfilet in met kokosvet en kruid met zout, currypoeder en paprikapoeder. Leg het in een ovenschotel ingevet met kokosvet en braad het op 160° (regelmatig omdraaien voor een gelijkmatig resultaat).

Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat.

Snij de courgette en de paprika in zeer fijne stukjes. Voeg ze samen met een eetlepel olie toe aan de couscous, kruid met zout en meng goed.

Serveer de kip met de couscous. Smakelijk!

tips:
In plaats van curry, paprika en zout te gebruiken kan je de kip ook kruiden met kippekruiden.

Heel lekker met een fris slaatje.

De courgette en paprika kan je ook fruiten in een beetje kokosvet (eventueel met een ui).

nog meer gerechten met kokosvet? 3 keer kokosvet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten