Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Of op zoek naar een orgineel recept?

Hier vind je het allemaal. Ik plaats hier regelmatig een recept van de dag. Oudere recepten kan je vinden in het blogarchief linksonder of kan je zoeken via het zoekvenster. Veel kookplezier & eet smakelijk!

maandag 22 november 2010

Schaapsbout met bulgur en Chinese kool

Moeilijkheidsgraad: *
Bereidingstijd: 4 uur


(een eenvoudige bereiding dat smaakt zoals tandir of kuyu kebap)


ingedriënten:
schaapsbout
peper & (grof zee)zout
bulgur
(zonnebloem)olie
citroen
Chinese kool

benodigdheden:
zilverpapier

bereiding
Zet de oven op maximum (voor ongeveer 10 minuten).

Wrijf ondertussen de schaapsbout in met peper en zout (onder- en bovenkant).

Leg de schaapsbout op een ovenschotel en dek af met zilverpapier. Gebruik verschillende lagen zilverpapier zodat er geen lucht in of uit kan.

Zet de schaapsbout in de hete oven voor 5 minuten. Zet de oven op de laagste stand en laat braden voor ongeveer 4 uur.

Als het vlees bijna klaar is, maak je een eenvoudige bulgur pilav door de bulgur kort te bakken in olie en te overgieten met water (eventueel een snuifje zout). Kort laten koken en omroeren.

De kool snij je in slierten en kook je in gezouten water tot het zacht wordt.

Leg de bulgur op een grote schotel of pizzabord. Haal het schaapsvlees van het bot en snij in grote brokken. Leg de brokken op de bulgur in het midden.

Laat de kool goed uitlekken en leg ze op de bulgur langs de randen.

Besprenkel de schotel met citroensap en kruid met peper en zout.

Smakelijk!

tips
Je kan rozemarijn of tijm in grote stukken bij de schaapsbout doen. Deze geven het vlees extra smaak.

De kool kan je na het koken kort bakken in een scheutje olie. Eventueel samen met ui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten