Moeilijkheidsgraad: *
Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten
Ideaal om samen met kinderen te bereiden!
ingedriënten:
Visfilet
Bloem
2 eieren
Paneermeel
Aardappelen of diepvriesfrieten
bereiding:
Doe een paar eetlepels bloem in een diep bord.
Klop de eieren los in een ander diep bord.
Doe paneermeel in een ander diep bord.
Snij de vis in blokken en haal ze door de bloem en klop het overtollige bloem af.
Haal de vis door eieren en het paneermeel.
Bak de vissticks in een fritketel.
Serveer met frietjes.
tips
Kinderen eten zelden graag groenten bij vissticks. Daarom kan je voor het bakken soep met veel verse groenten serveren. Zo hebben ze hun portie groenten binnen en is ook de grootste honger gestild.
Pompoenfrietjes of wortelfrietjes zijn heel lekker bij vissticks.
Een vers slaatje past altijd bij vis.
Voor de vis kan je ook diepvriesvis zoals bvb koolvisfilet gebruiken. Tip van mijn echtgenoot: bak de vis tot de korst goudbruin begint te worden, haal het mandje uit de fritketel en laat even uitlekken. Zo bereikt de warmte de binnenkant en is de binnenkant zeker ontdooit. Bak de vis verder tot de buitenkant krokant is. Het voordeel is ook dat de korst krokanter is dan bij enkel bakken.
Je kan ook kruiden toevoegen aan het bloem (zout & peper bijvoorbeeld).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten