Moeilijkheidsgraad: *
Bereidingstijd: < 15 minuten
ingedriënten:
1 vel rond bladerdeeg
rietsuiker
1 ei
bereiding:
Verhit de oven voor op 200°.
Snij het bladerdeeg in 8 tot 16 gelijke delen (eerst in 4, dan elk stukje terug in 2 enz...).
Klop het ei los en besmeer elk stukje met een beetje ei. Strooi er rietsuiker op (naar smaak) en rol de lapjes op tot dikke rupsjes.
Leg de rupsjes op een vel bakpapier of een ingevette bakplaat. Besmeer ze met ei en strooi er rietsuiker op.
Bak de rupsjes op 180° (zie verpakking van bladerdeeg) tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen en eet smakelijk!
tips:
Ideaal voor kinderfeestjes en voor elk seizoen: in de zomer met een fruitige vulling (ipv rietsuiker) en in de winter met een laagje poedersuiker (sneeuw!).
Heb je niet graag zoetigheid? Doe dan geen suiker in de rolletjes maar strooi enkel een dun laagje op de buitenkant of gebruik kaas als vulling.
Geserveerd op satéstokjes of cocktailprikkers lijken ze op echte rupsjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten